Tablets voor animaties

Ondanks de toenemende concurrentie van challenger-merken zoals Huion en XP-Pen, is Wacom nog steeds de naam om rekening mee te houden als het gaat om tablets voor tekenen en animatie, en terecht. En als je serieus bezig bent met animatie, moet de Wacom Cintiq 16 aan al je eisen kunnen voldoen. Het levert een heerlijk soepele en intuïtieve tekenervaring, met eersteklas styluscompatibiliteit, evenals compatibiliteit met tal van animatiesoftwarepakketten. In wezen zal bijna elke werkende animator hier veel vinden om van te houden.

De Wacom Cintiq 16 dankt zijn naam aan zijn 16-inch scherm, dat voor de meeste gebruikers een goed formaat is. Het is niet de grootste, met Wacom-tabletschermen die zo groot zijn als 32 inch, maar de meeste mensen hebben waarschijnlijk niet zoveel weergaveruimte nodig. De Wacom Pro Pen biedt 8.192 niveaus van drukgevoeligheid, en als je van 3D-animatie houdt, krijg je ook compatibiliteit met de Wacom Pro Pen 3D.

Wacom heeft een aantal slimme toenaderingen naar animators gemaakt met zijn tablets, inclusief volledige compatibiliteit met veel nuttige animatiesoftware. Dit kan veel tijdbesparende verbeteringen in de kwaliteit van leven betekenen, zoals de mogelijkheid om lichaamsdelen van personages te verplaatsen in plaats van ze terug te moeten trekken. Het compenseert een van de dingen die de Cintiq 16 mist: ingebouwde sneltoets ExpressKeys, die ook kan worden verholpen met de aanschaf van een Wacom Express Key Remote (kan over het algemeen worden opgehaald voor €99

channelorange.nl